50e Grand Prix F1 in Francorchamps

Du 15 June 2017 au 17 September 2017

Terug

 

In de eeuwenoude kelders van de Abdij van Stavelot is het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps ondergebracht. Van 15 juni tot en met 17 september 2017 organiseert het Museum van het Circuit de tentoonstelling 50e Grand Prix F1 in Francorchamps. Op 28 augustus wordt immers voor de vijftigste keer sinds 1950 een Grand Prix van België gereden op het circuit van Francorchamps. In de geschiedenis van het circuit worden de zogenaamde "Grand Prix"-auto's tot 1950 gebruikt. Mythische wagens zoals de Auto Union, de Mercedes Zilverpijl en de Bugatti Type 35 zijn in Stavelot te bewonderen. Vanaf 1950 krijgen de auto's de benaming 'F1'. Zijn van de partij: de Maserati 250F, de Ferrari 156B, de Surtees TS16 en de Tyrrell. In samenwerking met het beroemde Musée National de l’Automobile in Mulhouse, Mec Auto en tal van andere instellingen schetst deze tentoonstelling de geschiedenis van het prestigieuze avontuur.

Wedstrijd-tentoonstelling
De Toeristische dienst organiseert een fotowedstrijd voor amateurs en professionals met als thema de Grand Prix. De geselecteerde foto's worden vanaf 15 juni tentoongesteld in de glasgalerij van de Abdij. De hele zomer lang mogen de bezoekers de drie mooiste foto's uitkiezen. De winnaars worden bekendgemaakt op 26 augustus, op de vooravond van de Grand Prix.

Signeersessies
De Abdij van Stavelot nodigt u uit voor een signeersessie op zondag 9 juli van 14 tot 17 uur, waar Benjamin Benéteau de zes delen van Michel Vaillant – Nouvelle saison (Dupuis) zal signeren.
Op zaterdag 5 augustus wordt de collectie Plein Gaz (Glénat) in de kijker gezet. Auteurs Robert Paquet en Christian Papazoglakis zullen van 14 tot 17 uur aanwezig zijn voor een signeersessie.
Tijdens die twee sessies geeft een album aangekocht in de Museumwinkel recht op een gesigneerd album van de auteur. Koopt u twee albums, dan ontvangt u een ex-libris van de tentoonstellingsaffiche!